Hi, I am SASCIA – WELCOME TO SASCIATHEUERZEIT.COM

NO-ONE’S GONNA DRAG YOU UP, TO GET INTO THE LIGHT WHERE YOU BELONG

ACE OF BASE – THE SIGN (1992)

HI, I’M SASCIA

CREATIVE – ASSERTIVE – SPONTANEOUS – DYNAMIC – ADVENTUROUS, AUTONAMOUS – SOCIAL – LIKES STRUCTURE – AMBIVERT – OUT OF THE BOX – DON’T LIKE “NO CAN DO” – INTUITIVE – DETAIL ORIENTED – TRANSLATIONS/COPY – GERMAN LANGUAGE – IMPATIENT – AMSTERDAM – BERLIN – BARCELONA

Dutch, fluent in German, because I lived in Berlin for 4,5 years. I graduated in Editing and Mediaproduction at the University of Amsterdam, where I decided to spend my thesis on the creation of a customer magazine. At the time, I was working for Dutch shoe- and bagbrand Fred de la Bretoniere, so I created a magazine for them – as a thank you for the existing customers. Yes, I sure like bags and shoes!

In the last year of my bachelors degree, I choose to do a minor in Spanish. Not because I wanted to learn Spanish perse, but because I couldn’t enter Brand Management. That Als minor koos ik ervoor om 5 maanden Spaans te studeren, wat een mooie brug is naar het feit dat ik nu in Barcelona woon. Dat had ik toen niet kunnen voorspellen, maar als je in Berlijn, een partner ontmoet die toevallig Spaans is, kan het leven onverwachte wendingen nemen. Wat zeg ik: daar heb ik natuurlijk zelf voor gekozen. Tot 2014 woonde ik in Nederland, en na 4,5 jaar Berlijn vertrokken we samen naar Barcelona. Hier woon ik nu net iets meer dan een jaar.

Of ik ook nog Spaans spreek, vraag je je af?

Ik versta Spaans en ik kan het lezen, maar merk dat het me véél meer moeite kost om de taal te (her)leren. Een taal leren is echt een ding waarvoor ik moet gaan zitten. Ondertussen heb ik 3 Spaanse werkboeken, maar heb ik gemerkt dat alleen leren niet zo effectief is. Ik volg inmiddels Spaanse lessen, dus ik ben benieuwd hoe het over een maand is als ik mijn A2 heb afgerond.

Duits daarentegen, heb ik wel voor 80% in Berlijn geleerd, mijn twee beste vrienden zijn Duits en ik connect in Barcelona met Duitssprekenden, dus ik schrijf nog dagelijks in het Duits. Daarbij ben ik verliefd op Berlijn en de Duitse taal (grammatica not so much though), heb ik een aantal Duitse favoriete nummers en kijk ik Duitse films.

Al deze aspecten heb ik niet met de Spaanse taal. Dat is een gevoel denk ik, die klik moet je hebben, maar na een jaar voel ik die klik niet. Als ik Duits hoor, word ik gelukkig, wellicht krijg ik dat ook wel met Spaans – alles valt in ander perspectief als je een taal goed verstaat natuurlijk.

Streetart fotografie

Een van mijn grootste hobbies in Berlijn was het fotograferen van stickers en streetart. Op de fiets, afstappen waar ik iets moois zag, tijdens een herfstwandeling, rondje met onze mopshond, in de S- of U-bahn. Ik heb overal wel een keer een foto geschoten. Doodzonde vind ik het, om dat allemaal op mijn iPhone te laten staan.

Barna (de enige juiste afkorting voor Barcelona) stikt net als Berlijn (en Londen, maar daarover later meer) ook van de mooie stukken streetart. Ook zonde om die te verstoppen, dus die vind je HIER.

#barnabalconies – @barnabalconies

Die hobby heb ik vanaf februari 2018 voortgezet in Barcelona, maar dan met balkonnetjes. Geobsedéérd was ik, en nog steeds trouwens. Ik zou voor de grap een kaart moeten hebben en aanstippen waar al mijn foto’s zijn gemaakt. Het zijn er véél. Zoveel dat ik mijn eigen # aangemaakt heb op Instagram en mijn barnabalconies een eigen account hebben. Ik vond het wat gek om tussen mijn eigen profiel @sascia.theuerzeit, zoveel balkonnetjes te hebben. Zit je klaar voor heerlijk Barcelonese architectuur, kijk dan vlug HIER.

Geniet,
Enjoy,
Genieß,
Disfruta,


GET TO KNOW ME A BIT BETTER:

 • Ik sta bijna altijd met mijn ogen dicht op de foto (ok, deze hierboven is een uitzondering)
 • Ik ben geboren in Schiedam (naast Rotterdam), en ben opgepuberd in een klein dorp in Noord-Brabant
 • Ja, mijn achternaam is verbasterd vanuit het Duits, mijn vader was half Duits, wat mij 25% Duits maakt. Daaruit is ooit het grapje “Sascia, kwartje Duits” ontstaan.
 • Nee, mijn achternaam is niet de reden dat ik me aangetrokken voel tot Duitsland – een duwtje gaf het me wel, maar niet richting Berlijn
 • Ik ben gek op spontane foto’s – van geposeerde foto’s word ik heel erg ongemakkelijk
 • Soms heb ik het gevoel dat mijn leven zich afspeelt in 3 verschillende dimensies. Huh?
  Ik ben Nederlandse, heb 4,5 jaar in Berlijn gewoond en nu een jaar in Barcelona. Drie landen, met verschillende gebruiken, verschillende talen en ook verschillende mensen. In Nederland en Berlijn heb ik goede vrienden en een basis. In Barcelona ben ik nog heel erg zoekende. Nederland is mijn geboorteland, Berlijn voelt als “thuis” en Barcelona is waar ik momenteel woon
 • Ik spreek 3 talen: Nederlands, Engels en Duits – Spaans versta ik en kan ik lezen
 • Gek op mopshonden en Franse bulldogs. Wanneer ik ze zie, vergeet ik alles om me heen
 • Sinds 3 maanden, 3 keer per week in een luxe gym te vinden: gek op dansen en zwemmen
 • Ik ben hysterisch gek op (80s) muziek en kan hele verhalen schrijven rondom lyrics
 • Gek op karaoke ook
 • Ik ben ongeveer 11x in mijn leven verhuisd

Wil je meer visueel van me zien? Tik dan snel @sascia.theuerzeit in op Instagram!

SAS ZONNEBRIL ACE AND TATE, BERLIN
IK KOOP ALLEEN ITEMS WAAROP IK INSTANT VERLIEFD BEN

IT’S TIME TO LIVE IT UP, OH!

THEOPHILUS LONDON – WINE AND CHOCOLATES (2011)